Laddstolpe

Med en laddstolpe kan din laddbox placeras var som helst

En laddstolpe är en stolpe med ett uttag för laddning av elbilar, mer komplicerat än så är det inte. Laddningsdonet kan vara integrerat i stolpen, eller, som på våra laddstolpar, så fästs en laddbox på stolpen och kablarna göms inuti. De laddstolpar vi erbjuder är tillverkade i rostfritt stål och har en svart finish som ger dem ett stilrent och elegant utseende.

En laddstolpe gör att din laddbox kan placeras var som helst på tomten. Man kan också placera ut laddstolpar på en parkeringsplats hos en bostadsrättsförening, eller på personalparkeringen på ett företag. Laddstolpar är helt enkelt ett smidigt sätt att anpassa elbilsladdningen efter de förutsättningar som finns på platsen.

Hur dras elen till en laddstolpe?

Elen till laddstolpen dras i marken direkt från din elcentral, vanligen med trefas som ger en jämnare och högre effekt. Våra montörer är behöriga elinstallatörer som ser till att installationen blir så säker som möjligt.

Om man vill förbereda för fler laddstationer på en parkeringsplats än vad som behövs för dagen, till exempel om ni i er bostadsrättsförening vill göra det lättare att bygga ut systemet när fler medlemmar skaffat elbil, så kan vi även förbereda för det genom att installera laddstolpar och dra fram el utan att koppla på laddboxar. På så sätt blir det billigare och enklare att bygga på systemet med fler laddboxar när behovet ökar.

Varje medlem betalar för sig

En vanlig invändning mot att installera laddstolpar i bostadsrättsföreningar är att alla medlemmar inte ska behöva betala för några få medlemmars behov. Detta är dock inte fallet med laddstolpar. Visserligen är den vanligaste lösningen att föreningen står för inköp och installation av laddstolparna, men den kostnaden måste ses som en investering för föreningen och ett steg mot att bli en modernare och mer attraktiv plats att bo på.

Vad gäller de enskilda medlemmarnas elförbrukning så betalar de denna själva till hundra procent. Systemet håller hela tiden reda på hur mycket ström varje laddstolpe förbrukar och styrelsen har hela tiden överblick och kan enkelt debitera de enskilda medlemmarna månadsvis.

Laddstolpar för företag

Om ditt företag har elbilar i fordonsflottan så behövs ett välplanerat system för laddning och övervakning. Genom att installera två eller tre laddstolpar med effekt på upp till 22 kW kan dina anställda alltid passa på att snabbt ladda upp tjänstebilen när de tittar förbi kontoret. Med appen kan du hela tiden se status på laddstolparna och hur mycket el som förbrukats och du och dina anställda kan enkelt styra laddningen på distans.

Med en laddstation installerad kan du även upplåta laddstolparna åt andra elbilister när de inte används, och därmed få igen pengar. Din laddstation räknas då som publik, vilket också innebär att du kan ansöka om bidrag från Naturvårdsverket för installation och inköp. Läs mer om detta här.

Ju fler laddstolpar, desto snabbare utveckling

Vi brinner för elbilar och att hitta lösningar för att göra livet med elbil lättare. Publika laddstolpar med snabbladdning är en viktig del av detta, eftersom infrastrukturen kring laddning är av så stor vikt för många presumtiva elbilsägare, som ännu tvekar på grund av elbilarnas kortare räckvidd jämfört med fossildrivna bilar.

Enligt oss kan utvecklingen mot en värld där bilar inte är beroende av fossila bränslen inte gå nog snabbt, och ju fler elbilar som säljs, desto snabbare kommer tekniken att uförfinas och utvecklas och göra elbilarna bättre och bättre. De flesta sotra biltillverkarna har redan insett detta och just nu upplever vi en period där många tillverkare inleder massproduktion av elbilar. Att förbereda sig för elbilsrevolutionen genom att installera laddstolpar i föreningen eller på föetaget är ett mycket bra sätt att göra sig förberedd.

Laddstolpar för privatpersoner, BRF:er och företag